Klinkt als muziek. John Cage en de organisatie van geluid.

Iedere uiteindelijke vorm heeft de neiging de eigen wordingsgeschiedenis te verhullen. Zo ook bij dit artikel, dat in oktober 2020 verscheen in M&C Quarterly. Het is de uitkomst van een lange conversatie die ik gedurende die zomer o.a. via Signal voerde met Jacco van Uden.

We begonnen met de uitwisseling van idee├źn en vermoedens over esthetiek in organisaties, een uitwisseling die toen nog in niets leek op wat het uiteindelijk is geworden. En toch ook weer wel… Een interview over de muziek van John Cage.

Het werk van Cage zet aan tot denken over ons vermogen tot acceptatie.

En hier vind je de hele special van het tijdschrift M&C Quarterly over Het Schone: https://www.knowly.nl/tijdschriften/management-consulting/2020/nummer-3-20